Автор Тема: Лечебни диви гъби  (Прочетена 2345 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Viktoria

  • Гъбар
Лечебни диви гъби
« -: 02 Октомври 2014, 15:54:50 »
Здравейте! :)
Комплименти за сайта!
Преди време купих книгата "Лечебните гъби в България". Предполагам, че точно в този сайт не е необходимо да цитирам автора  :), видях, че е сред вас. Много се зарадвах.
Поводът да купя тази книга е неприятен - имам онкологично заболяване :(. След третата химиотерапия повярвах в "световната конспирация против здравето", прекратих стандартните методи на лечение и изцяло минах на алтернативни терапии. Една от тях е фунготерапията. Пия, под формата но капсули, екстракт от лечебни гъби, произведени в Германия и екстракт от гъба чага на прах. Имах възможността да се убедя в доброто им въздействие.
След като изчетох книгата на г-н Въжаров, констатирах, че с удоволствие бих станала гъбар.
Лаская се от мисълта, че имам добра комуникация с растенията (някъде прочетох, че гъбите не са растения?!), особено с цветята, добре разпознавам билките. Ако при динамичния живот, който водя, може да се каже, че имам хоби - билките. Намерих още две книги за гъбите и мисля, че от мен има вероятност да излезе гъбар.
Това, което искам да попитам в този сайт е как да се снабдя с определено количество червена мухоморка - колкото да се напълни 3-литров буркан. Най-вероятно времето, като годишно време, вече е напреднало доста и червена мухоморка не се намира навсякъде. Къде да потърся? Преди две седмици в района на х. "Здравец" над Пловдив намерих няколко ч. мухоморки. Някой знае ли дали там е подходящ район за тази гъба? Готова съм да ида и по-далечни райони от околността на Пловдив.
Друго, което искам да попитам е някой от участниците в сайта има ли опит в лечението с диви гъби.
Знаете ли дали г-н Въжаров дава консултации в тази връзка?

Неактивен Julygan von Emona

  • Гъбар
Re: Лечебни диви гъби
« Отговор #1 -: 16 Октомври 2014, 16:49:18 »
идете в район където изобилстват борови, елхови или смърчови гори, но понеже вече е на път да застудее побързайте, ако е студено подберете такъв район със посочените гори, които растат на възможно по-ниска надморска височина.

Неактивен Viktoria

  • Гъбар
Re: Лечебни диви гъби
« Отговор #2 -: 20 Октомври 2014, 12:25:22 »
Благодаря Ви!
Аз вече успях да се снабдя с червена мухоморка. Набра я преди десетина дни опитен гъбар в ройона на Пампорово. Вече наложих гъбите в буркан - по книгата на Владимир Въжаров.
Всички около мен са стреснати, че ще ползвам червена мухоморка за лечение.
Имате ли идея как да се свържа с г-н Въжаров?

Неактивен aleksandar

  • Модератор
  • Гъбар
Re: Лечебни диви гъби
« Отговор #3 -: 25 Октомври 2014, 19:18:31 »
Опитайте на следния електронен адрес:    vazharov@abv.bg

Неактивен dinko62

  • Гъбар
Re: Лечебни диви гъби
« Отговор #4 -: 26 Октомври 2014, 12:45:05 »
Здравейте, били сте на правилното място за червена мухоморка, на около на два километра след Бяла Черква по макадамовия път има смърчова гора, в която лятото растеше основно червена мухоморка. За съжаление смятам, че сега е доста късно за тази гъба.Пожелавам ти успех в борбата с болеста.

Неактивен Viktoria

  • Гъбар
Re: Лечебни диви гъби
« Отговор #5 -: 10 Ноември 2014, 17:08:25 »
Благодаря!
Бъдете жив и здрав!

 


Facebook Comments