Автор Тема: Пристигане и първи часове от "Лятна среща Пампорово 2014".  (Прочетена 4679 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Денят е 22 август 2014г. - дълго чакан от участниците в групата "Гъбите и гъбарите". Синоптиците предвещаваха облаци и дъжд, но времето беше с нас: Родопа планина ни посрещна с ясно небе и топло слънце.

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Към Пампорово пътуваха гъбари от всички краища: от северна и от южна България. Пътуваха и гости от гъбарски групи от Гърция и Сърбия. За улеснение на всички на страницата на групата във Фейсбук беше публикувано упътване от Моника Славова.
El Modo:  "Добро утро от Пампорово!!!!Прекрасна слънчева утрин!!! Малко упътване за пристигащите!Търсете църквата.Search the church!! Marjan, Γιώργος. Panos , Boris..
Продължавате по пътя след нея.На този разклон хващате левия,горен път и сте при нас! Очакваме ви!! Here left!! "

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
При толкова добро обяснение нямаше как да не паркираме автомобилите пред Творческия дом на БНТ. Това е мястото, на което щеше да се случва всичко интересно през следващите 3 дни.
Плакат с програмата на Гъбарската среща, по дни и часове ни информираше още от входната врата.

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Всички бързахме да се настаним. Сваляхме багаж и се запътвахме към рецепцията на хотела. А там следваща изненада: прекрасни сувенири за спомен и за подарък на приятели. Разбира се на гъбарска тематика-)
« Последна редакция: 11 Септември 2014, 01:53:27 от stela_galabova »

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Оттук насетне разказът ми ще бъде "оцветен" с малко лични емоции, които се породиха в мен поради факта, че тази среща на групата е първа за мен. Познавах гъбарите само от снимките и "разговорите" в групата във Фейсбук. Бях се осведомила от публикациите в manatarka.org как са протекли предните 3 срещи на групата, ама нали знаете какво е "заешко сърце"?
Но когато човек си е късметлия нещата се случват леко-)
Още с влизането в хотела ни посрещна познатата ни сладка Голди, а след нея вече очаквано -) - Мони с думите : "Добре дошли! Настанявайте се и хайде на първи гъбинг." Така и направихме. Разузнахме района под връх Мечи чал. Събрахме първите си гъби за изложбата и с нетърпение да се срещнем с другите се прибрахме към хотела. Оказа се, че и други като нас са "разузнавали" терените наоколо и вижте как вече изглеждаше пред хотела: същинско гъбарско сборище.
« Последна редакция: 11 Септември 2014, 14:21:42 от stela_galabova »

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
На масите бяха струпани купища с различни гъби. Всеки носеше "улова" си и се дискутираше вида на гъбата и къде е била намерена. Разбира се очакванията ни бяха насочени най-вече към Борис Асьов-създателят на групата "Гъбите и гъбарите" и главния "виновник" за провеждането на вече традиционните гъбарски срещи. А той беше пристигнал, но не беше успял да влезе в хотела-). Още на входа го обградихме с безброй въпроси. Канихме го да погледне с професионалния си поглед и да кимне: да това е тя или да ни отвори очите за истината около намерената гъба-).

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
За мене тези първи срещи с хората от групата бяха вълнуващи. Пред погледа ми се случваха прегръдки между "стари" гъбари с думите "...радвам се, че те виждам", както и нови запознанства. Оглеждах се за да видя корифеите на групата, а те един по един се появяваха и още там на масите пред входа се включваха в оживените дискусии.
Около Димитър Божанчев и Владо Въжаров кордона от гъбари беше плътен, а те безкрайно внимателно и любезно се обръщаха към всеки, който задаваше въпроси.

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Много интересно беше запознанството ни със създателя на сайта manatarka.org Александър Грозданов. Той и г-жа Асьова /майката на Боби/ бяха ядрото на една от компаниите гъбари, струпани около маса с много материал /разбирайте много гъби/.

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Ето още снимки:

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
...и още:

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Вече бяха пристигнали и гостите-участници от Гърция и Сърбия. И те бяха "въоръжени" с много "материал".

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
Ето това беше през моя поглед посрещането на участниците на Гъбарската среща. Перфектно организирано, това събитие предвещаваше още от първите си часове много интересни срещи, запознанства, дискусии. Очаквахме с нетърпение лекциите на Боби Асьов,Теодор Неделин,Димитър Божанчев. Очаквахме с нетърпение и демонстрациите на микроскопско изследване на Моника Славова. Очаквахме и запознанството с Павел Неделев, на чийто труд и знания се дължи сайтът manatarka.org да се превърне в най-професионалната  „настолна книга“ за всеки гъбар.
Благодаря за търпението и вниманието на всеки един от тях и за отделеното лично време за да бъдат с нас!

Неактивен aleksandar

 • Модератор
 • Гъбар
Благодаря за чудесния разказ и снимките ! Очакваме и личните ти снимки на гъби, направени в природата. Не се стискай, сигурно си направила много и хубави снимки. Още веднъж "Браво!" за тези тема.

Неактивен stela_galabova

 • Гъбар
 :) Не се стискам  :)
Качих моите снимки в темата на Люба : "Гъбеното разнообразие около Пампорово в натура".

Неактивен aleksandar

 • Модератор
 • Гъбар
Стела, снимките ти в темата на Люба ми доставиха голямо удоволствие. Моля да ме извиниш за "не се стискай"!

el modo

 • Гост
Стелче, много добре написано. Напълни ми душата. Страхотно си изпълни задачата.  Живот и здраве, на следващата ти ще главния отразяващ  ;D. Браво, браво, браво!!!