Автор Тема: Гъбите, като лекарство  (Прочетена 1786 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен DimiturVelin

  • Гъбар
Гъбите, като лекарство
« -: 17 Февруари 2013, 21:11:49 »
Давам два линка, на тема лечебни свойства на гъби:
http://esmastif.ru/celebnie-gribi.html
http://healing-mushrooms.net/

Неактивен aleksandar

  • Модератор
  • Гъбар
Re: Гъбите, като лекарство
« Отговор #1 -: 18 Февруари 2013, 20:10:40 »
Димитре, прочете ли съобщението на Павката в manatarka.org за новата книга от Владимир Въжаров ? Ака не си, следва текстът:


Книга “Лечебните гъби в България”
By pavel, on февруари 9th, 2013
Лечебните гъби в България е нова книга написана от Владимир Въжаров. Авторът запознава читателите с различни видове гъби, които се срещат в българската природа, както и такива, които не растат естествено в страната. За всяка гъба има описание на плодното тяло и информация къде може да бъде потърсена и намерена.

Лечебните качества са разгледани от две гледни точки. Първата е от научна гледна точка, където са цитирани проведени научни изследвания и техните постигнати резултати, включително и имената на изолирани съединения. Втората гледна точка описва традиционните методи за лечение прилагани в България и по света.

Употребата на някои видове, като например добре известната Червена мухоморка (Amanita muscaria), са представени и в исторически аспект.

Информацията в книгата е старателно проучена и са цитирани научни публикации, изследвания и литературни източници. Авторът споделя и своя опит в събиране, преработване и отглеждане на различни видове. Отделно от това, той предупреждава читателя за възможни опасности. В помощ на читателя е подготвен и речник, в който са обяснени много от медицинските термини споменати в текста. Книгата е съпроводена с богат и оригинален снимков материал.

Официална страница за книгата в интернет ще намерите тук. Книгата може да бъде потърсена в книжарниците и е с цена 35 лева.

Неактивен DimiturVelin

  • Гъбар
Re: Гъбите, като лекарство
« Отговор #2 -: 18 Февруари 2013, 23:24:58 »
Да, да видях, благодаря, но съм далеч от книжарниците. Иначе, вече щях да я имам

 


Facebook Comments