Автор Тема: Кладница- рецепта от книгата на Владимир Въжаров Лечебните гъби в България  (Прочетена 2515 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dinko62

  • Гъбар
Опитах тази средиземноморска рецепта и според мен е много добра.Кладницата се почиства от пънчетата, и се маринова със сока от половин или един лимон/зависи от количеството/,малко зехтин, щипка черен пипер.ГЪбите преседяват около 3_4  часа и след това се пекат на скара.

Неактивен DimiturVelin

  • Гъбар
Звучи много добре! Бих добавил нещо научено на срещата на Беласица от Евросини от Гърция. След сваляне от скарата се намазват със зехтин и счукан чесън.

Неактивен dinko62

  • Гъбар
Съжалявам че кладницата премина, иначе щях да опитам и с чесън.

 


Facebook Comments