Ловният парк представлява една много гъста и неподдържана гора близо до центъра на града. В последно време е тръгнала да намалява като площ, но си остава все така дива. Участъкът върху който имам наблюдения от няколко години е разположен между София ленд, болница Токуда и столичния зоопарк. Паркът съдържа голямо разнообразие от дървета, повечето доста стари: различни видове дъб, ясен, явор, бряст, елша, конски кестен, липи, тополи, върби, дървовиден бъз, борове, ели. Няколко алеи кръстосват парка и гъбните места обикновено се намират встрани от тях. Интересното е, че в гъстите части на гората не се намират толкова много гъби. Освен това, наличието на големи популации от кърлежи и комари (от месец май) обезсмисля до голяма степен задълбоченото изследване на гъбното разнообразие.
Надморската височина е от порядъка на 600 м. Река Драгалевска минава през парка и образува няколко рядко пресъхващи блата. Дори и в най-големите августовски жеги могат да се открият някои гъби, поради постоянната влага и дебела сянка. За мен тази гора служи като показател за какво се случва или предстои да се случи в останалите гъбни местности около София. Там съм намирал видове, които не съм срещал никъде другаде. Интересно е да се види и какви на пръв поглед типично горски видове имат толеранс към замърсената градска среда.
28 март 2013
Sarcoscypha coccinea
Discina parma
Melanoleuca sp.
Strobilurus sp.
(няма снимки)
4 април 2013
Fomes fomentarius
Fomitopsis pinicola
Discina parma
Trametes versicolor