Рецептите са много елементарни.
1) Почистените и измити шапки на рижиките се нареждат в тава с ламелите нагоре. Поръсват се със ситно нарязан чесън и магданоз и се поливат с малко зехтин/олио. Добавя се щипка сол. Пекат се на фурна до готовност.
2) Това е нещо като яхния от рижики. Гъбите се нарязват на парчета и се поставят в тенджера, заедно с малко зехтин. Добавя се един картоф, обелен и нарязан на парчета. Овкусява се със сол и червен пипер, добавя се чаша бяло вино(поне така изглежда от видеото) и се оставя да къкри. След като течността се поизпари се добавят две чаши вода. Оставя се да къкри до готовност. Сервира се с чаша бяло вино и багета, ако трябва да се придържаме към видеото.

Тъй като сега е сезонът на рижиката, смятам още този уикенд да пробвам рецептите и да внеса нужните корекции.