Автор Тема: Визуално обяснение на "как суша пърхутките Vascellum pratense"  (Прочетена 1320 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен DimiturVelin

  • Гъбар
По съвет на Алекс, качвам и тук, публикуваното във фейсбук групата Визуално обяснение на "как суша пърхутките Vascellum pratense": https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.491518494226852&type=1
Бера само плодни тела, които при натиск с пръст са твърди
На третата снимка се вижда, махната основната (нефертилна ) част  на пърхутката.
Ако не се махне, тя продължава да зрее  и по пътя към кухнята, дори и в хладилника.
Вече в кухнята доизбелвам плодното тяло, докато остане само виждащото се на 4 снимка - глеба.
Разрязвам на две филийки за по-лесно сушене.
Стават страхотни супи.

« Последна редакция: 24 Януари 2013, 22:57:45 от DimiturVelin »

Неактивен DimiturVelin

  • Гъбар
Степента на изсушаване е такава, че тракат в буркана

 


Facebook Comments