Автор Тема: Публикуване на изображения  (Прочетена 3330 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен PavelN

  • Админ
  • Гъбар
Публикуване на изображения
« -: 22 Януари 2013, 19:22:44 »
Споделете гъбните си снимки!

Снимките могат да бъдат публикувани по два начина. Ако искате да вмъкнете ваша снимка публикувана на вече съществуващ адрес, трябва да натиснете копче "Вмъкни изображение", след което ще се появят два тага в полето за текст. Адресът на снимката се помества между тези два тага. Снимката ще се разположи там, където са поместени таговете в текста на съобщението.
Вторият начин е чрез прикачване на файл към форума. Натиснете Browse... и изберете снимките за прикачване. Наведнъж (тоест в едно съобщение) можете да прикачиe файлове, с общ размер до 10 000kB. Максималният размер за един файл е 350kB. Всички качени снимки по този начин се появят в дъното на съобщението. Разбира се, освен снимки можете да прикачите и други видове файл по този начин. В случай, че искате да споделите по-голям брой снимки наведнъж, прикачвайте ги към отделни съобщения едно след друго.
« Последна редакция: 02 Юни 2013, 13:19:20 от PavelN »

Неактивен PavelN

  • Админ
  • Гъбар
Re: Публикуване на изображения
« Отговор #1 -: 14 Февруари 2013, 01:08:19 »
Вече е възможно да се вмъкват прикачени файлове (снимки) в текстовата част на съобщението. Това дава възможност на потребителите да представят група от снимки и да разкажат за всяка една поотделно и в последоватлността, в която желаят.

За съжаление, новата функция не е преведена на български език. Ако искате снимките да бъдат видими като миниатюри в края на съобщението, изберете "End-of-post expandable thumbnail".

Ако пък искате да вмъкнете снимки в текста, изберете "Inline expandable thumbnail". Появява се таг [attach=1] в текста. Този таг може да бъде преместен и оказва мястото, където ще бъде вмъкната миниатюрата.

"Inline full-size image" вмъква снимка в пълния си размер (вместо миниатюра, която може да се уголеми).
"Inline text link" вмъква връзка към снимката под формата на текст.
"Inline short text link" вмъква връзка към снимката под формата на по-кратък текст.

Неактивен PavelN

  • Админ
  • Гъбар
Re: Публикуване на изображения
« Отговор #2 -: 11 Април 2013, 02:16:27 »
Инсталирана е функция за автоматично преоразмеряване на изображения. Вече не е необходимо потребителите сами да компресират снимките си преди прикачване. Освен това е увеличен максималния размер на един файл за прикачване от 300 на 350 kB. За сега това са настройките, предстои да видим как ще работят те.

 8)

Неактивен PavelN

  • Админ
  • Гъбар
Re: Публикуване на изображения
« Отговор #3 -: 02 Юни 2013, 13:33:04 »
Има проблем при опит за качване на файлове когато броя или обема им превишават 2 000 kB. В резултат на това се крие опасност цялото съобщение да се изтрие при натискане бутона за публикуване.

Не съм намерил решение за този проблем. За да не се получава това, ще променя максималния допустим брой на снимки до две. За споделяне на повече на брой снимки наведнъж, към последващи публикации се добавят останалите снимки. Това е практика в други микологични форуми, където максималния брой снимки в една публикация е снижен до една или две.
« Последна редакция: 02 Юни 2013, 13:34:45 от PavelN »

Неактивен PavelN

  • Админ
  • Гъбар
Re: Публикуване на изображения
« Отговор #4 -: 17 Юни 2013, 11:26:39 »
Когато искаме да споделим няколко снимки наведнъж е добре те да се номерират. Ако има нужда от определяне или дискутиране на някоя от снимките, този подход ще улесни посочването й.